Bedankt voor een warme kerst

De bewoners van de Idahoeve hebben warme kerstdagen gehad. Dat is dankzij de inspanningen van velen die zich betrokken voelen bij de zorgboerderij.

 

Een team van ABN Amro uit Rotterdam Zuid maakte de overtocht naar het eiland om het gebouw in kerstsfeer te brengen. De boom voor de Idahoeve hangt nu vol lampjes. En in de Idahoeve zetten zij drie versierde kerstbomen neer. Ook maakten de bewoners kerststukjes voor hun kamers en de gezamenlijke ruimtes.

 

Bijzondere kerkdienst

De Eendrachtskerk uit Zuid Beijerland hield zondag 18 december een prachtige kerstdienst in de Idahoeve, samen met medewerkers en bewoners. Daarin stonden ze stil bij het feest van het licht. Het was een dienst, vol mooie en ontroerende momenten voor alle aanwezigen.

 

In de kerstboom hingen zij sterren met wensen voor de bewoners zoals “een rustig hoofd”. Na afloop kregen alle bewoners namens de kerk een persoonlijk kerstcadeau. En voor alle bewoners hadden zij ook een grote bolderkar aangeschaft.

 

Pooltafel

Om te zorgen dat de bewoners van de Idahoeve in beweging blijven, ook in de koude maanden, wilden ze graag sparen voor speeltafels in de hal. Dankzij een gift van Herberg Tiengemeten en ABN AMRO kon met kerst een extra mooie pooltafel worden aangeschaft. Het bedrijf dat de pooltafel leverde. Wilde met kerst iets extra’s doen en zorgde daarom dat ook de tafeltennistafel nieuwe assecoires kreeg. Dank u Vandenbossportief!

 

 

En alsof het nog niet genoeg was. Het Vrijwilligerspunt van Bavo Europoort zorgde voor persoonlijke kerstpakketten aan alle bewoners. Daarvoor kregen zij steun van Sint Laurensfonds, Johannes Stichting, Remonstranse Broederschap, Bisdom Rotterdam, een particuliere gift en Sligro.

 

Verbouwing

Even leek de Idahoeve toch nog in de kou komen te zitten, toen een week vóór kerst het gebouw van de Idahoeve onvoldoende bestand tegen wind. Huiseigenaar HW Wonen en een ploeg van AA Installatiegroep uit Numansdorp werkten van vroeg tot ’s avonds laat om dit te verhelpen.

 

De vele inspanningen en blijken van betrokkenheid waren overweldigend. Graag willen wij iedereen daarvoor hartelijk danken!